Designbeskyttelse

At få etableret designbeskyttelse af designet på dine produkter kan give din virksomhed en vigtig konkurrencefordel. Dette gør sig især gældende i verden i dag, hvor designs er yderst vigtige. Dit produkts udseende kan være det, der får forbrugerne til at foretrække dine produkter frem for andre konkurrerende produkter.

Der er mange produkter, som kan få deres udseende registreret som designs. Åbenlyse eksempler inkluderer møbler, smykker, og industrielt udstyr. Designbeskyttelse kan også anvendes på andre produkter som for eksempel et Grafisk User Interface i et softwareprodukt, eller mønsteret på en klud. Vi anbefaler, at du registrerer et design, hvis du har brugt tid og ressourcer på at udvikle det, og hvis designet tilfører værdi til dit produkt.

Fordele ved at beskytte dine produkters visuelle udtryk med en designregistrering

At registrere dit design vil kort sagt styrke din position på markedet, da det giver dig mulighed for at forhindre andres krænkelse af dine designrettigheder.

Fra et marketingperspektiv skaber et registreret design værdi for både din virksomhed og for dine kunder. Fordi du har monopol på dit design, vil dine kunder vide, at produkternes oprindelse og kvalitet er garanteret, når de køber dine produkter. Det er ikke kun mad og drikkevarer, som forbrugere er loyale over og som får dem til at foretrække specifikke mærker over tid. De kan også udvikle præferencer for sko, møbler, osv. Med tiden forbinder de kvaliteten af designet med din virksomhed og foretrækker dine produkter frem for konkurrerende produkter.

Ud fra et juridisk perspektiv vil en stærk designregistrering ikke kun beskytte dig mod designs, der er identiske med dit design, men også mod dem, der lægger sig meget tæt op ad dit design. Det giver dig mulighed for at stoppe eventuelle krænkende aktiviteter og inddrive økonomiske skader fra krænkeren.

Hvis du giver toldmyndighederne en kopi af dit registrerede design, kan de bagefter bruge det til at genkende ulovlige kopier, og dermed forsøge at stoppe kopivarerne ved grænserne.

 

Omkostninger forbundet med designregistrering

Sammenlignet med andre IP-rettigheder kan designrettigheder opnås for en relativt lav pris.

Man kan f. eks. for kun 6.200 DKK ekskl. moms få et registreret design, som dækker i en femårig periode i hele EU. Prisen dækker de officielle gebyrer såvel som vores professionelle gebyr. Dette kan fornyes fire gange for cirka 1.500 DKK ekskl. moms, hvilet giver dig i alt 25 års beskyttelse af dit design.

International design registrering kan også opnås på en nem måde, afhængig af hvilke lande man er interesseret i: En international ansøgning, som indeholder et design, og som dækker EU, Norge, Schweiz, Tyrkiet, og USA (de lande, som de fleste danske virksomheder sælger i eller udvider til), kan registreres for kun 17.000 DKK ekskl. moms. Alle priserne inkluderer både officielle gebyrer og vores gebyr.

Hvis du er interesseret i at se priserne for andre lande, kan du selv beregne den omtrentlige pris på dit projekt via vores online priskalkulator. Send os en mail ved at klikke på knappen Kontakt til højre og fortæl os, at du gerne vil have adgang til vores priskalkulator, så sender vi dig et link og adgangskoder.

Få den bedste beskyttelse til dit design ved hjælp af vores designteam

Vejen til en god designregistrering er ofte lige så unik som dit produkt, og vi vil gerne være dem, der guider dig i den rigtige retning.

Designbeskyttelse kan etableres på mange forskellige måder og med forskellige økonomiske rammer afhængigt af designet af dit produkt, samt dine behov. Fordi hver klient og hvert produkt er unikt, bliver din position, dine produkter og behov det grundlag, hvorpå vi, sammen med dig, bygger en strategi for din designregistrering. Vi forpligter os derfor til at levere gennemsigtige løsninger, der passer til din specifikke sag. Med mange års erfaring med både designs og patenter, er det let for vores team af designeksperter at analysere dit produkt og finde den bedste løsning for netop dit projekt.

Pga. vores mangeårige erfaring med designansøgninger i lande over hele verden, kan vi især hjælpe dem, der er interesserede i det internationale marked. Med hjælp fra de europæiske og internationale kontorer, såvel som vores stærke og omfattende netværk af udenlandske agenter, kan vi hjælpe dig med at anskaffe designbeskyttelse i lande verden over. Vi kan også hjælpe med at forberede tegningerne til din ansøgning, for således at sikre optimal designbeskyttelse i de forskellige lande.

Uanset om du vil registrere et design, der giver dig beskyttelse på det nationale marked eller på det internationale marked, har vores designeksperter viden, færdigheder og ressourcer til at hjælpe dig med dit projekt.

SE VORES DESIGNTEAM

Vi vil meget gerne lære dig bedre at kende og hjælpe dig med dine projekter, så du er velkommen til at kontakte os.