Patent Rettigheder

Guardians patentteam beskæftiger sig med alle aspekter af opnåelse og udnyttelse af patentrettigheder og brugsmodelrettigheder – herunder patenterbarhedsvurderinger, udarbejdelse af ansøgninger, indlevering og behandling af patent- og brugsmodelansøgninger, Freedom-to-Operate-analyser, krænkelsesanalyser, second opinions, indsigelser og retssagssupport.

Vores team af patentkonsulenter er et af Danmarks mest erfarne og professionelle teams. Vi har en lang række europæiske patentkonsulenter, der dækker mange tekniske områder og vi er blandt Danmarks største patentkonsulent-teams og opnår konsekvent toprangering i internationale rangeringer.

Hos Guardian er vi altid fokuseret på at opnå patenter, der skaber værdi for dig. Derfor gør vi en indsats for at forstå din forretning og hvilket konkurrencepræget miljø din forretning indgår i, så vi kan opbygge en beskyttelsesstrategi, der er skræddersyet til dine behov. Flere af vores eksperter er også erfarne inden for Designrettigheder og kan, ved behov, tilrettelægge en beskyttelsesstrategi, der kombinerer patent- og designbeskyttelse.

Hvad er patenter?

Patenter giver dig retten til at forhindre andre i at bruge din opfindelse/teknologi.

Patent- eller patentansøgninger giver også andre fordele:

 • De danner grundlaget for licens- / krydslicensaftaler
 • De forhindrer andre i at få patent på den samme teknologi – og de øger din forsyningssikkerhed
 • B2B-kunder foretrækker ofte leverandører, der beskytter deres teknologi

Guardian IP Consulting har mange års erfaring med patentrelaterede spørgsmål, som alle kan tilpasses dine behov.

Strategisk Rådgivning

 

Udover at rådgive om specifikke patentrettigheder og rettigheder for brugsmodeller, kan vi også rådgive om andre strategiske problemstillinger, som er forbundet til din patent portefølje.

Det kan være hvordan man:

 • Høster nye opfindelser;
 • Udvælger opfindelser til beskyttelse;
 • Bruger forretningshemmeligheder og undgår mulige faldgruber
 • Beskytter sine rettigheder internationalt, dvs. indleveringsstrategi inklusiv strategisk valg af geografisk dækning;
 • Identificerer og reagerer på krænkelse, dvs. hvordan man håndhæver IP-rettigheder;
 • overvåger konkurrentens patentaktiviteter for at sikre Freedom-to-Operate i god tid og minimere risikoen for krænkelse
 • tilpasser patent porteføljer for at spare omkostninger;
 • organiserer en patentafdeling
 • outsourcer visse patentrelaterede opgaver.

Internationalt Samarbejde

Guardian samarbejder med et stort antal anerkendte udenlandske patentbureauer for at sikre den bedst mulige professionelle sagsbehandling af din patentansøgning i udlandet.

Når vi samarbejder med udenlandske patentbureauer, vil kommunikationen generelt gå gennem Guardians patentkonsulenter for at lette samarbejdet for klienten og for at sikre, at alle vigtige aspekter overvejes og koordineres. For eksempel er det vigtigt, at behandlingen af din patentansøgning i USA og Europa koordineres for at sikre en fælles tilgang til mulige argumentationer fra myndighederne.

Retssager

Hvis der er en tvist om en intellektuel ejendomsrettighed, der skal afgøres ved en domstol, er det ekstremt vigtigt at have et godt støttegrundlag. Hos Guardian IP Consulting har vi mange års erfaring med succesfuld retssagssupport.

Vores team af eksperter leverer vejledning, rådgivning og support til dit juridiske team – vi er målrettede og effektive. På denne måde har du det stærkeste team og det bedste grundlag for det bedst mulige resultat i din sag.

I forbindelse med håndhævelse af patentrettigheder samarbejder Guardian med et stærkt netværk af erfarne danske og internationale advokater.

Teknologiområder

Guardian har konsulenter, der kan yde ekspertrådgivning om patentrelaterede sager inden for mange forskellige teknologiområder. Vores kombinerede erfaring er din garanti for kompetent og seriøs rådgivning, der vil guide dit projekt sikkert i mål.

Life Science og Kemi

Vores Life Science- og Kemiteam arbejder inden for områder som fødevareteknologi, medicinsk teknologi, farmakologi, bioteknologi og kemi.

Se Life Science og Kemi Patent Konsulenter

Teknologi og Software

Vores Teknologi- og Softwareteam arbejder inden for områder som software, elektronik, maskinteknik, mekatronik, og medicinsk udstyr.

Se Teknologi og Software Patent Konsulenter

Vi vil meget gerne lære dig bedre at kende og hjælpe dig med dine projekter, så du er velkommen til at kontakte os.